Saša Dakić

U čemu sam dobra?

Cjenkanje i kupovanje po tržnicama 90%
Yoga 77%
Skakanje u more sa stijena 63%
Stoj na rukama bez zida 20%
Branje sparoga 89%

Saša Dakić rođena je u Puli 1984. godine. Od djetinjstva se bavi jahanjem, a ljeta provodi radeći na farmi i vodeći turiste na jahaće ture po Istri. Tu se negdje i rodila njezina ljubav prema životinjama, prirodi i lutanju.

Diplomirala je na Fakultetu za turistički menadžment u Opatiji. Strast prema putovanjima i interes za ljude vode je za vrijeme studija vlakom i stopom u istraživanje europskih metropola. Očarana živopisnim duhom Bologne provodi u tom gradu godinu dana. Nakon završetka studija radi različite poslove, od pisanja projekata za EU fondove do rada u turističkoj agenciji. Ipak, njezin nomadski duh nije joj dao mira pa život u Zagrebu i uredske poslove zamjenjuje vođenjem avanturističkih tura po Hrvatskoj i zemljama regije.

Neko vrijeme živjela je i u Švedskoj, u idiličnoj drvenoj kolibi u šumi gdje je dane ispunjavala trčeći po šumama, kupajući se u jezerima, čitajući ispod stabla… i pošteno se naspavala. Puna dva mjeseca živjela je na jugu Indije, prakticirajući yogu i motorom istražujući hramove, tržnice i nacionalne parkove. Uz mnoge nasmijane ljude koje je tu upoznala, posebno joj je srcu prirastao mali avlijaner Krishna, pas koji joj je bio vjerni pratitelj za vrijeme indijske avanture.

Strastvena je ljubiteljica Ashtanga yoge i licencirana učiteljica dinamičnih stilova yoge (Yoga Alliance 200TT). Zanimaju je prirodna gradnja, prava životinja i zaštita okoliša. Puno je zemalja posjetila i puno je onih na koje tek treba kročiti njena bosa noga, a najdraža su joj ona mjesta gdje može usavršavati svoju vrlinu cjenkanja po tržnicama koju je dovela skoro do savršenstva. Osmijeh je ključan!!! Glazbeni ukus naslijedila je od oca pa na njezinoj playlisti uvijek ima dobrog starog rocka.

Kada ne putuje možete ju pronaći u Motovunu gdje dane provodi u šetnji sa svojim crnim labradorom Gipsyjem, galopirajući na konju ili pokušavajući napraviti stoj na rukama. Postoji mogućnost da ju sretnete i na nekoj radionici vrtlarenja ili gradnje kuće prirodnim materijalima.

Once a guide, always a guide izreka je koja definitivno vrijedi i za Sašu.

Favourite destinations