Borna Kačić

+385 92 2834 773

U čemu sam dobar?

Vožnja na dva kotača 89%
Pretvaranje nepoznatog u poznato 76%
Trajno zaposlenje 15%
Kajakarenje rijekama i morima 57%
Umjeće dokolice u Južnoj Americi 71%

Borna Kačić, rođen je 1982. godine. Zagrebački gradski dečko sa pelješko-šibenskim pedigreom.

Za vrijeme srednješkolskog obrazovanja, u dobi od 16 godina odlazi, zajedno sa dvojicom prijatelja, biciklom u Zadar i Split. Tu je stasala ljubav prema kotačima, prema kretanju, prema dokolici. Ova posljednja ga motivira da završi studij filozofije i religijske kulture.
Za vrijeme studija slobodno vrijeme koristi za putovanja. Putuje motociklom po Mediteranu, ali se uvijek radije vraća biciklu (svojoj prvoj i najvećoj ljubavi), zatim planinarenju, kajakingu, sea-kajakingu, raftingu, a u posljednje vrijeme pomalo i penjanju…

Biciklom je, preko Balkana, dospio do Grčke, prešao Apenine i obišao Korziku i Sardiniju, uzduž i poprijeko istražio Istru i Dalmaciju. Planinari po Velebitu, Biokovu, Durmitoru, Andama, Patagoniji, nepalskim i indijskim Himalajama. Prvi put se kajakom spustio niz Zrmanju i nastavio na rijekama Bosne, Crne Gore i Nepala.

Kako Zagreb nije preveliki grad, ubrzo je pronašao srodne duše s kojima je sudjelovao u ekspedicijama u Hrvatskoj i svijetu, sjajno se zabavio i mnogo naučio. Od 2008. radi kao vodič i bavi se pustolovnim turizmom u Hrvatskoj.

Puno vremena provodi u Dalmaciji i svake godine barem tjedan dana tijekom sezone pobjegne na Pelješac u kuću koju je sagradio njegov pradjed vrativši se iz Južne Afrike početkom 20. st. Tamo uživa u dobroj spizi, odličnom crnom vinu i činjenici da je kuća na osami. Kad ljeto završi, počne razmišljati o tome gdje u svijetu prolazi zima, koje prijevoje zatvara snijeg, gdje dolaze monsuni, gdje počinje ljeto…