Polazak/povratak: Rujan 2014.

Trajanje: 16 dana (10 radnih dana)

Veličina grupe: 6-12 suboraca 🙂

“Early bird” popust !!! za prijave podnesene do 15.06.2014. cijena putovanja iznosi ugodnijih 8 900 kuna. Naši stari suborci imaju extra 500 kuna popusta na svako treće putovanje juhuuu 🙂

U cijenu nije uključena avionska karta po potvrđivanju Vaše prijave Nomadi će Vam pomoći u kupovini najpovoljnije tržišno dostupne avionske karte.

Vize

Vize se izrađuju u kineskoj ambasadi u Zagrebu, najkasnije 20 dana prije polaska. Zajedno ćemo organizirati izradu viza.

Očekivane temperature:

Na sjeveru tijekom dana oko 20 C, noću oko 10 C, na jugu (Yangshuo i Longshen) tijekom dana oko 30 C, noću oko 15 C. Na planinama Hushan i Emei shan tijekom dana oko 20 C, noću oko 5 C.

Jezik:

Kineski (fakat je lagan:)

Nofci:

Kineski Yuan (CNY) – 1 Kn cca 1,073 CNY

B&B (bolesti&beštije):

Preporučujemo cuganje flaširane ili prethodno pročišćene vode

Struja:

Utičnice su kao i naše

Komunikacije:

Internet je dostupan u svim gradovima gdje ćemo boraviti

Vremenska razlika: Peking +7 sati

Potrebna oprema:

Fooootić, sunčane naočale, krema za sunčanje, flis ili toplija vesta, kapa, rukavice, toplije hlače, tenisice, treking cipele ili gojzerice, natikače, vodonepropusna jakna, majice kratkih rukava (sintetske se brže suše), čarape, lijekovi, štapovi za hodanje ukoliko vam štekaju koljena, manji ruksak za treking i šetnju po gradu, novčanik (najbolje tzv. money-belt), fotokopirane prve dvije stranice putovnice.

Avionske karte:

Bez obzira koja vam se cijena prikaže slobodno nas kontaktirajte, ipak smo mi iskusni putnici (najčešće smo putovali bez para 🙂 i obično u rukavu imamo kombinaciju letova koja vam nije ni pala na pamet, a jeftinija je od najjeftinijh koje ste sami pronašli

Prijevoz do aerodroma

Super povoljan, pouzdan i udoban kombi prijevoz sa/na aerodrome i kolodvore po Europi.

Shuttle prijevoz niske cijene

Kina, najbolje skrivene tajne veličanstvene Kine

Misija:

Otkriti zabranjeni grad, prijeći koji kilometrić od 8851 km dugačkog Kineskog zida, udahnuti dašak drevnih vremena Pekinga i Xiana, prebrojati glinene ratnike, hodati po jednoj od najluđih planinarskih staza na svijetu sa bezbroj okomitih stepenica uklesanim u litice na svetoj taoističkoj planini, uživati u ritualu ispijanja čaja u tišini hrama, osjetiti duh moderne hodajući po 350 m visokoj staklenoj platformi Pearl Tower-a u Shanghai-u, po najljepšim rižinim terasama na svijetu, biciklirati i ploviti bambusovim brodićem okruženi fenomenalnim formacijama stijena i bambusovim šumama…. Od sjevera do juga, od najpoznatijih kineskih čudesa (na Nomadski način ofkors) do najskrovitijih kutaka i njihovih najbolje čuvanih tajni….

Naša priča započinje u srcu Pekinga, smješteni smo u staroj jezgri gdje se živi polako, kao da je vrijeme stalo. U malim uličicama igra se mahjong, ispija čaj, a glavno prijevozno sredstvo je bicikl. Obilazimo zabranjeni grad, Lama i Confucius hramove, poslovni centar grada, promatramo ljude kako vježbaju Tai chi u prekrasnom Beihai parku, slušamo tradicionalnu kinesku muziku u Nebeskom hramu, grickamo najezotičniju klopu koju možet zamisliti na Night Bazaar-u….Jedan je cijeli dan rezerviran za trekanje po čudesnom Kineskom zidu 🙂

Ultra brzim vlakom pičimo za Xian gdje nas čekaju glineni ratnici (preko 8000 skulptura ratnika i njihovih konja), bicikliranje po ogromnim gradskim zidinama, fina klopa na noćnom bazaru koju pripremaju kineski muslimani i trekanje po svetoj taoističkoj planini Huashan gdje ćete se osjećati kao da ste se našli usred neke kineske slike. Hramovi i stepenice uklesani u litice, drveće koje poput bonsai-a raste direkt iz stijene, hramovi koji vise na rubu litica…Ovdje dočekujemo izlazak sunca dok oblaci plove pod našim nogama.

Slijedi let na jug, u toplije krajeve. Očekuju nas rižine terase zlatne boje i mala pitoreskna sela gdje smo smješteni u tradicionalnoj drvenoj kući sa fenomenalnim pogledom. Odmaramo se, upijamo boje, okuse i mirise, trekamo brežuljcima, a onda produžujemo u “vilinsku zemlju”, Yangshuo. Zadnjih nekoliko dana provodimo vozeći bicikl po rižinim poljima, ploveći na bambusovim splavima i sve to okruženi nevjerojatnim stijenama-tornjevima među kojima vijuga zelena rijeka.

Za kraj letimo u Shanghai koji s pravom nazivaju Parizom Kine. Tu se stapaju stare četvrti sa ulicama kolonijalne arhitekture, vrtoglavi stakleni neboderi, parkovi, riječne promenade i parkovi. Uronit ćemo u ovaj prelijepi grad svim čulima i upoznat sve njegove čari.

Nakon svih putešestvija pozdravljamo se sa fascinantnom Kinom i vraćamo kući.

Predviđeni plan putovanja

1. dan – kreeeećemooooo iz Zagreba

2. dan – stižemo u Peking, obilazimo stari dio grada, posjećujemo Lama i Confucius temple

3. dan – redom padaju; zabranjeni grad, nebeski hram, moderni dio grada, noćna tržnica

4. dan – cijeli dan guštamo trekajući po Kineskom zidu

5. dan – sjedamo u brzi vlak za Xian (cca 5 sati), pičimo po moćnim gradskim zidina na biciklima, obilazimo muslimansku četvrt

6. dan – protežemo noge dok se penjemo na svetu taoističku planinu Huashan, noćimo u gusethousu na planini

7. dan – budimo se uz opaaaak izlazak sunca na Huashanu, jurimo dolje i vraćamo se u Xian

8. dan – ujutro se odlazimo pokloniti terakotinim ratnicima (faklutativno) te lovimo let za Guilin

9. dan – vozimo se busom za Longsheng rižine terase, spavamo u tradicionalnoj drvenoj kući u selu Tinan

10. dan – trekamo po čudesnim rižinim terasama, noćimo u selu Pinan

11. dan – sjedamo u bus za Guilin te se spuštamo brodom po prekrasnoj rijeci Li do Yangshuoe

12. dan – slijedi bicikliranje između vapnenačkih tornjeva, vožnja na bambusovoj splavi, noćenje u hotelčiću uz rijeku u blizini sela Yangshuo

13. dan – vrijeme je za malo odmora uz mogućnost penjanja, treka po tornjevima, mountain biking-a, posjeta špiljama, škole kuhanja…

14. dan – letimo za Shanghai, španciramo uz Bunda-riječnu promenadu

15. dan – istražujemo Shanghai; stari dio grada, French conssesion, Pudong i još štošta

16. dan – doručkujemo i pozdravljamo se sa Kinom, letimo kući, šmrc

* plan je podložan promjenama (ovisno o brzini kretanja grupe i situaciji na terenu) i u skladu je s mogućnostima prosječnog planinara ili prosječno sportski aktivne osobe.

Cijena putovanja

Cijena organizacije i troškova putovanja tijekom 16 dana iznosi 9 400 kuna bez avionske karte. Za tzv. “early bird” prijave, podnesene do 13. 06. 2014., odobravamo popust od 500 kuna, pa cijena putovanja iznosi ugodnijih 8 900 kn.

Više o rezervaciji i plaćanju !?!

Prijava i rezervacija mjesta u grupi potvrđuje se uplatom troškova organizacije u iznosu od 2000,00 kuna. Ostatak od ukupne cijene pojedinog putovanja potrebno je uplatiti najkasnije mjesec dana prije samog polaska.

Sva plaćanja vrše se na račun agencije:

Nomadi daleka putovanja d.o.o.

OIB 56453686910

IBAN HR0423400091111008184

Gacka 16, 10000 Zagreb

Kao svrhu uplate navedite oznaku ture: “Nomadi, Kina 2016”. Iznos uplaćen za rezervaciju putovanja je nepovratan (u iznimnim slučajevima se može prebaciti za neko drugo putovanje u roku od godinu dana). U slučaju da  zbog “više sile” (potres, tsunami, političko-vojna previranja i sl.)  putovanje postane nemoguće ili nesigurno putovanje otkazujemo, a uplaćeni iznos vračamo (umanjen za gubitke proizašle iz prethodno uplaćenih  rezervacija).cjelokupnom iznosu.

Što je sve uključeno u cijenu?

 • Troškovi organizacije i vođenja putovanja
 • Pružanje podrške pri kupovini avionskih karata, putnog osiguranja i ishođenjem viza
 • Sva noćenja tijekom ture; noćimo u dvokrevetnim sobama u hotelima/hostelima sa privatnim kupaonicama sa doručkom
 • Ulaznice u nacionalne parkove, muzeje i zaštićena područja
 • Svi izleti koji su u programu (osim opcionalnog za Terakota ratnike)
 • Lokalni vodiči
 • Svi transferi i transporti tijekom ture (lokalni i privatni) uključujući taxije i bicikle 🙂

Što nije uključeno u cijenu ekspedicije?

 • Avionska karta do Pekinga i povratak kući iz Shangaia
 • Lokalni letovi; Xian-Guilin cca 1200kn, Guilin-Shanghai cca 400 kn
 • Viza za Kinu
 • Obroci osim doručaka
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu
 • Opcionalni izlet za terakota ratnike
 • Sva cuga tijekom putovanja

Avionske karte

Povratna avionska karta iz Zagreba košta oko 5000 kn, ovisno o vremenu rezervacije. Cijene avionskih karata su orijentacijske, a konačne cijene letova će ovisiti o duljini vremenskog razdoblja između Vaše rezervacije i početka putovanja (rane rezervacije, uz naš “early bird” popust, redovito osiguravaju i povoljnije cijene avio karata!).

Rezervacija putovanja

Ako želite na ovo putovanje sa Nomadima popunite donji formular i mi ćemo Vam se javiti sa svim potrebnim informacijama i objasniti vam proces prijave i pripreme za putovanje

Tvoje ime (obvezno)

Tvoj email (obvezno)

Kontakt telefon

Broj putnika (obvezno)

Napomene


Imate pitanja o putovanju?

Želite rezervirati mjesto za pustolovinu sa Nomadima? Samo nas kontaktirajte putem donjeg formulara i brzo ćemo Vam se javiti sa svim potrebnim informacijama!

Tvoje ime (obvezno)

Tvoj email (obvezno)

Kontakt telefon

Pitajte o putovanju